Nestle investira pet miliona evra u Srbiji

Bez autora
Jul 01 2012

Najveća svetska prehrambena kompanija Nestle investiraće pola milijarde dinara, odnosno oko pet miliona evra, u modernizaciju fabrike kulinarskih proizvoda u Surčinu. Tokom ove i naredne dve godine Nestle će u fabriku u Surčinu investirati više od 500 miliona dinara u unapređenje proizvodnih linija, zaštitu životne sredine i poslovni prostor. Nestle zvanično preuzeo Centroproizvodovu fabriku začina i kulinarskih proizvoda u decembru prošle godine. Od tada je broj povreda na radu smanjen za oko 70 posto, efikasnost proizvodnih linija povećana je na 85 posto, a povećanjem energetske efikasnosti smanjene su potrošnja struje za deset i vode za 50 posto u odnosu na 2011. godinu.

Nestle investira pet miliona evra u SrbijiNajveća svetska prehrambena kompanija Nestle investiraće pola milijarde dinara, odnosno oko pet miliona evra, u modernizaciju fabrike kulinarskih proizvoda u Surčinu.

Kao je za agenciju Beta rekao direktor kompanije Nestle za Srbiju i Crnu Goru, Ansgar Borneman, tokom ove i naredne dve godine Nestle će u fabriku u Surčinu investirati više od 500 miliona dinara u unapređenje proizvodnih linija, zaštitu životne sredine i poslovni prostor.

Nestle zvanično preuzeo Centroproizvodovu fabriku začina i kulinarskih proizvoda u decembru prošle godine. Od tada je broj povreda na radu smanjen za oko 70 posto, efikasnost proizvodnih linija povećana je na 85 posto, a povećanjem energetske efikasnosti smanjene su potrošnja struje za deset i vode za 50 posto u odnosu na 2011. godinu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik